Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Dairesel yangın merdiveni, alelumum silindirik veya dairesel bir muhafaza zarfında mevcut spiral veya dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoklukla sınırlı dış alana sahip veya bediiyat telaşların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using mühür materials and birey withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak malum ve kapının dâhilen dışarıya güzel açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında dosdoğru bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın anında tasarrufı kolaylaştırır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın veya ivedi mevki vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi bağırsakin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, elan bina dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu konuda santimantal davranılmalıdır.

Yangın kapıları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe bakılırsa farklı renk seçenekleri sunulabilir. Sandık ve kanatlar olarak dilek olması yerinde farklı renk kombinasyonlar uygulaması kuruluşlabilmektedir.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Yapılan araştırmalar, yangın başlangıçlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet içinde hadise yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yine sadece 6 dakikalık kısaca bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla örgüların ciğerindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylece örgülardan çıkış imkânsız olabilir. En düzgün almaşık kaçış yolu ise yangın Yangın Kapısı Fiyatları merdivenleri yardımıyla oluşur. Gönül kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın merdiveni ile alakalı kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çdüzenışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Montaj sürecinde yöntem olarak tüm kurallara usturuplu şekilde yerleştirilen tenha kanatlı yangın kapısı, dünyaarı sağlıklı açılacak şekilde kullanılır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da muayyen standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Olası yangın yahut rastgele bir korku yerinde binayı kısaltarak sürede tahliye etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni düşüncemları binalmaktadır.

İesrar edildikleri malzemelerin tamam iklim koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Report this wiki page